Разработка на приложения с Leap Motion сензор за движение

logo_desktop-538c9b59b7b29a760d442eaff986e2ac

За да сме актуални и конкурентни на пазара за нас е важно да бъдем в крак с новите технологии. Този път сме изправени пред ново предизвикателство – разработка на приложения за Leap Motion контролер или още сензор за движение. За тези от вас които не са запознати с устройството и неговото приложение – прегледайте видеото по-долу:

Подобно на App Store (с приложения за iOS) или Google Play (с приложения за Android), тук имаме AirSpace – онлайн магазин с програми за Leap Motion. Особеното тук е, че приложенията не са за една конкретна платформа, тъй като конторлера е съвместим с различни операционни системи. Така в AirSpace има приложения както за Уиндоус, така и за Mac OS X, а също и уеб базирани. За по любопитните прегледайте директно на адрес: https://airspace.leapmotion.com/

През последните няколко дни имахме възможност да се запознаем с устройството и трябва да споделим, че сме впечатлени. Практически възможностите за приложение на Leap Motion сензора са неограничени – с помощта на софтуер (драйвери и приложения от AirSpace магазина) и хардуера (самият сензор) дигиталното отражение на движението на ръцете или пръстите ви може да бъде използвано буквално за всичко – от игри и приложения за забавление, през дистанционно управление на компютри или други сензори, до роботика и RC машини. Очакваме много скоро подобна функционалност да срещаме всекидневно в ежедневието си. И затова сме се насочили към разработка на приложения за Leap Motion.