Wolfsburg East – интернет магазин с адаптивен (responsive) дизайн

Волфсбург Ийст предлага цялостно обслужване на ентусиасти на класически VW / VolksWagen, които притежават Фолксвагени и Поршета с въздушно охлаждане.

Доставка на оригинални части, консултации, ремонт в сервиз, чийто служители са специализирани в работата си и са най-добрите в тази област, цялостна реставрация и не на последно място – приятел с който може просто да побъбриш за своя любим ретро автомобил.

Ние самите попаднахме при тях по този начин – имаме в екипа фен на ретро автомобили. Wolfsburg East се оказаха установен и надежден партньор за реставрация и ремонт на класически VW. По време на срещите ни естествено дойде въпроса „Къде да погледна каталог с резервни части?“ Типично за нас очаквахме електронен адрес, но изведнъж в ръцете ни се оказаха няколко обемни хартиени каталога. Разбира се екипа на Волфсбург Ийст ни насочи бързо какво да търсим, на коя страница да намерим, но ако сме извън София или те отсъстват в момента?

Макар дейността им да е свързана с ретро автомобили, екипа на Wolfsburg East познават добре, колко критично е да използваш съвременни подходи към клиента, които да улеснят неговия достъп до информация, продукти или услуги. Наличието на онлайн версия на продуктовия каталог, който да обслужва точно толкова добре клиентите, колкото и ако са отишли на място в тяхния сервиз беше ясно осъзната нужда.

Така се обърнаха към нас – с идея за разработка на уеб сайт, който да помага на потребителите в намирането на търсената от тях част от всички каталози, които имат, като в процеса биват подпомагани от интуитивен филтър. Ние, познавайки вече добре екипа на Wolfsburg East допълнихме функционалностите на уеб сайта, като го превърнахме в електронен магазин, който обслужва и български и чужди VW ентусиасти.

Онлайн магазин с адаптивен (responsive) дизайн, който пресъздава визията на хартиените каталози, правейки ги достъпни от компютър, таблет или смартфони. При изработката на  адаптивния дизайн на онлайн магазина запазихме стила и усещането, което предоставя прегледа на един хартиен каталог, като го пренасяме онлайн, с възможността лесно да прехвърлиш на страницата, на която са частите, които потребителя търси за своя автомобил. Всичко това достъпно от разнообразни устройства – и компютри и мобилни телефони, заради което и предпочетохме да приложим responsive (адаптивен) дизайн. Вместо да търси на коя страница са частите в хартиения каталог, в уеб сайта потребителя използва възможността да филтрира продуктите в каталога, по няколко параметъра:

  • Предназначение (приложение) на търсената част – например Интериор, Екстериор, Двигател и други
  • Автомобил – от предварително дефиниран списък потребителя може да избере модела на неговия автомобил, така че представените резултати след филтриране да са адекватни продукти, които са предназначени само за него
  • Допълнителни параметри – всяко приложение на частите има допълнителни подразделения, като например Скоростни лостове, Тавани, Сенници и други, които принадлежат към приложение Интериор.

В допълнение към възможността за избор на конкретни параметри, по които да бъдат филтрирани резултатите, потребителите, които познават добре частите на своя автомобил, могат да осъществят търсене на продукт по неговия продуктов номер.

След като се визуализират резултатите от търсенето, потребителя има възможност да прегледа технически детайли за продукта, съвместимост с различни модели, снимки. В случай че е намерил търсения продукт, потребителя може да го поръча или запази в „Любими“ и да поръча по-късно.

Поръчката става по избор на потребителя – с или без регистрация, като регистрираните потребители имат възможност да пазят и преглеждат история и статус на своите поръчки, реализирани чрез уеб сайта. Поръчката на резервни части за ретро VW автомобили никога не е била по-лесна.

В допълнение към улеснената поръчка на части, уеб сайта представя и услугите на Wolfsburg East свързани с ремонт и реставрация на ретро автомобилите. За да се уверят потребителите, че фирмата работи изключително качествено, уеб сайта представя и автомобилите, които е реставрирал в ретроспекция – преди да бъдат реставрирани, по време на процеса,отделните му етапи и крайния резултат, който наистина е забележителен.

Като истински ентусиасти, Wolfsburg East следят всичко свързано с ретроавтомобилите и го разпространяват чрез Новините, които са достъпни в уеб сайта.

Онлайн магазина е достъпен за преглед от компютри, таблети и телефони с мобилен браузер в пълната си функционалност и е първия от рода си онлайн магазин в България с адаптивен дизайн (reponsive), чрез който сега всеки любител на ретро автомобилите може лесно и удобно да се погрижи за поддръжката на своя VW или Porsche с Air cooled двигател.

Уеб сайта на Wolfsburg East можете да прегледате от адрес www.wolfsburgeast.com